Viborg Karate Skoles kæmpere gjorde et solidt indtryk!

solidt-indtryk
Viborg Karate Skoles kæmpere gjorde et solidt indtryk i både senior- og juniorrækkerne, da der lørdag var Forbundsmesterskaber i kontaktkarate i Houlkær Hallen.

Der var stor forhåndsinteresse om Daniel Neumanns satsning med at gå op i sværvægt, for at få mere modstand og dermed blive presset mere i forberedelserne til VM i Påsken.

Men Viborgs topkæmper var fuld af selvtillid og noget at have den i. Således lagde han ud med en sikker 5-0 sejr over Per B. Rasmussen fra Randers og ligeledes sikre 7-0 over Torben Knudsen fra Holstebro. Det lod ikke til, at vægtforskellen, som ellers betyder meget i kontaktkarate, gjorde nogen forskel, så tændt og fit Daniel Neumann var. Hans meget hårde teknikker gik rent ind på modstanderne, så det gøs i publikum. Men i finalen mod den forsvarende mester, Dennis Busk fra Randers, var det nemme forbi. Det blev en forrygende finale, som endte uafgjort, og også forlængelsen endte lige. Herefter måtte dommerpanelet afgøre dysten på ”decision,” og den faldt ud til Daniels Neumanns fordel pga. dennes bedre kondition.

Klubkammeraten, Julius Bjerrekær, ville ikke stå tilbage for Daniel Neumann, så også han var gået en vægtklasse op – til mellemvægt – i søgen efter mere modstand. Ikke af overmod, men som led i forberedelserne til VM. Julius har ikke helt samme hårde teknikker som Daniel Neumann – der er trods alt en vægtforskel. Til gengæld benytter Julius Bjerrekær sig af en snedig kampstil, hvor han bringer sine modstandere ud af balance, og øjeblikket efter kontakter med hårde spark. Det giver masser af points. Første kamp var mod Jannick Christensen fra Kibæk, som blev besejret 8-0. Dernæst blev det også 8-0 over Christian Johansen fra Grenå, og sandelig om det ikke også blev 8-0 i semifinalen over klubkammeraten Mikkel Tovborg.

Herefter var Julius Bjerrekær finaleklar, og det kom til at går ud over Lennart Thøgersen fra Esbjerg, som blev besejret med 7-1.

Samme Esbjerg klub var ellers en positiv overraskelse. Det er en stor, gammel klub, men hidtil har man alene slået sine folder indenfor markeringskarate. Det kan godt på sigt blive lidt ensformigt, så nu har man fået mod på karate med kontakt, og i den forbindelse har Esbjerg truffet aftale med Julius Bjerrekær om fremtidig gæsteinstruktion.

Også Astrid Jensen sikrede Viborg en titel, da hun vandt kvindernes åbne klasse.

De voksnes 3 titler blev dog overgået af ungdommens 4. Godt at få konstateret for klubben, at ungdomsarbejdet bærer frugt og at mange unge er på vej til at presse de voksne i deres videre udvikling som karatekæmpere.

Titlerne i ungdomsrækkerne til Viborg Karate Skole tilfaldt Laura Sjørring, Thea Neumann, Julian Bjerrekær og Ricard Grove. Derudover var der viborggensere på sølv- og bronzeplaceringer.

All-Over placeringerne som dagens bedste tekniker og fighter blandt juniorerne tilfaldt også Viborg Karate Skole. De gik til hhv. Ricard Grove og Louise Bolding.

Præstationerne blandt klubbens voksne og unge gjorde så rigeligt Viborg Karate Skole til mesterskabets mest vindende klub.

Både blandt gæstende kæmpere og klubledere var der stor tilfredshed med mesterskabsarrangementet, som havde fået solid opbakning af Viborg klubbens forældregruppe.

Næste hjemmebanestævne er så VM i Stadion Hallen Påslekørdag.