Karate

Hvad er karate?

Karate er en kampkunst, der udøves som fysisk optræning, som selvforsvar, kampsport og som mentaltræning, og efter indførslen til USA og Europa – også som sportsgren. Karate betyder “tom hånd” (oprindelig kinesisk hånd).

Historikere mener, at det, der i dag kendes som karate, har sit udspring i Indien og Kina, mens en mere gennemgribende udvikling har fundet sted gennem århundreder på Okinawa. I tiden efter 1. verdenskrig blev kampkunsten sat i system i Japan ved hjælp af flere mestre fra Okinawa, og efter 2. verdenskrig spredte kampkunsten sig til vesten. Først USA, mens den kom til Europa i 1950erne og til Danmark i 1960erne.

Hvem er vi?

Foreningen Viborg Karate Skole blev stiftet i 1975. Sideløbende med at optræne den enkelte i alle kampkunstens aspekter er klubbens mål, at gøre sit til at højne anerkendelsen af karatesporten.

 1. Det er klubbens ånd, at den enkeltes indsats er afgørende for glæden, det etiske udbytte og hvor god, man bliver – ikke hvilken stilart eller kampkunst, der dyrkes.
 2. Klubben lærer udøverne, at der er ligestilling mellem stilarter og kampkunster.
 3. Vi er en åben klub med hyppige træningslejre, kurser, fællesskab og sammenlignelige bælteprøver med både inden- og udenlandske karateklubber. Vi har et godt konkurrencesamarbejde på alsidige konkurrenceformer ligeledes med både inden- og udenlandske karateklubber.
 4. Vores børneafdeling er stor og veludbygget og vi har en aktiv og engageret forældregruppe, som følger børnene og hjælper til, når der er brug herfor.

De første 12 år af foreningens virke trænede vi den fysiske stilart Kyokushin, og i 1987 skiftede vi til den mere selvforsvarsbetonede stilart Ashihara; fra 2010 i regi af Josui Karate Kai-Kan med hovedsæde i Matsuyama, Japan.

Foreningen er organiseret i specialforbund under Danmarks Idræts-Forbund.

Hvad kan karate i Viborg Karate Skole give dig?

Det kræver ingen specielle forudsætninger at dyrke karate udover lidt vilje og motivation, og når du har det, kan vi tilbyde dig:

 1. Glæden ved fysisk udfoldelse samt en forbedret kondition, smidighed, muskelstyrke, motorik og muskeludholdenhed.
 2. Indblik og undervisning i århundreders gamle kampkunst traditioner.
 3. Eminent og moderne selvforsvar.
 4. Styrkelse af dine mentale kvaliteter i form af disciplin, høflighed, respekt, selvtillid, selvrespekt og loyalitet, der rækker langt udover karate, til gavn for dig selv og dine omgivelser – resten af livet.
 5. Når tiden kommer, er der mulighed for at deltage i spændende og udviklende konkurrencer i både markerings- og kontaktkarate med særskilte discipliner for børn, ungdom, kvinder og mænd.
 6. Et veltilrettelagt gradueringsprogram med faste terminer.
 7. Erfarne og dygtige instruktører, der forestår sikker træning.
 8. Høj prioritering af instruktøruddannelserne med kurser indenfor Danmarks Idræts Forbund og studieophold i udlandet.
 9. En fornuftig tilpasning af Østens budo-traditioner og etikette til dansk mentalitet.
 10. Oplevelsesrige ture og lejre i både ind- og udland med tæt sammenhold og kammeratskab.

Sådan kommer du i gang:

Ring, klik her, eller kom ind i Viborg Hallen og hør om starttidspunkt for nye i din aldersklasse. Forældre og pårørende er velkomne til at overvære træningen. For dig, der tidligere har trænet karate, har vi forskellige hold – også ét, der passer dig.

Velkommen til karate i Viborg Hallen – OSU.