Om os

Idrætsforeningen Viborg Karate Skole (VKS) blev stiftet i 1975. Sideløbende med at optræne den enkelte i alle kampkunstens aspekter er klubbens mål, at gøre sit til at højne anerkendelsen af karatesporten.

Siden 1982 har klubben haft til huse i Viborg Hallen, hvor vi har rummelige og tidssvarende faciliteter til at blive gode til sporten og til at have et rart, socialt klubliv.

Udover karate udbyder vi i Viborg Hallen også styrketræning for unge, for motionister, for pensionister, for fysisk handicappede og for eliten.

Siden 1987 har vi – som første europæiske klub – udbudt Ashihara karate, en selvforsvarspræget stilart, efter ånden som Hideyuki Ashihara lagde tilbage i 1980. Hideyuki Ashihara døde i 1995, men Viborg Karate Skole fortsætter med at træne efter hans ånd.

Stævner for børn er der særligt mange af, hvor vi har udviklet et særligt koncept, der tager højde for det enkelte barns udviklingstrin til glæde og stimulering indenfor sporten. Dette børnekoncept bliver nu brugt til næsten alle børnestævner i Danmark, da andre klubber har set vores koncepts positive og effektive virkning.

Men også for unge og voksne er der rige muligheder for sportslige oplevelser, og det indenfor både markerings- og kontaktkarate.

To af aktiviteterne er der ekstra opmærksomhed om. Den ene er den årlige internationale karate sommerlejr på Livø, som vi har haft siden 1992. Her mødes man – begyndere og øvede – børn og voksne – for sammen at træne og leve med karate i 5 dage. En rigtig god måde at sætte punktum for en travl forårssæson.

Den anden specielle aktivitet er VM i kontaktkarate, Sabaki Challenge Spirit.

Det er et rent elite arrangement, hvor de bedste i verden sætter hinanden stævne Påskelørdag i Viborg for at kæmpe om prestigefyldte titler. Hele klubben og pårørende til medlemmerne er med til afvikle dette store stævne, som vi har haft på programmet siden 1994.

Lyder det godt? Så er du velkommen for en prøvetime i klubben.
Klik hér, eller ring og bestil en tid på tlf. 86 61 19 00