Sæsonstart Karate

Turneringsstart på 2009 for Karate i Dansk Arbejder Idrætsforbund begynder nu. Der har netop været afholdt dommerkursus i Viborg Hallen for både senior- og juniordommere, hvor regler blev terpet og de særlige kendelser på japansk indlært til fulde.

Som et særligt clou var der gæsteinstruktion i konflikthåndtering af den erfarne elitefodbolddommer, Nicolai Vollquartz. Pres fra både publikum og trænere på en dommer holder også sit indtog i karate, og selvom det er vand ved siden af det pres, en elitefodbolddommer bliver udsat for, er det nyttigt at være på forkant med udviklingen.

Sæsonen starter på lørdag med en ungdomsturnering på markeringskarateregler i Kolding, hvor 12 klubber er med.

Det er Aalborg, Hadsund, Herning, Hinnerup, Randers, Århus, Kibæk, Kolding, Aabenraa, Middelfart, Rødovre og Viborg.

Viborgs 18 kæmpere på holdet er: Thorbjørn Dalitz, Thea Neumann, Emma Goldman, Emma Harring, Louise Bolding, Katrine Telling, Jonatan D. Bjerrekær, Rasmus S. Møller, Tobias Thybo, Johan Kindt, Johannes S. Jørgensen, Morten S. Iversen, Peer L. Rasmussen, Mikkel B. Nielsen, Peter Hvorslev, Magnus Sjørring, Kristoffer K. Nielsen og Emil B. Hansen.

Allerede ugen efter, d. 31. januar, er der imidlertid Forbundsmesterskaber i mere hårdtslående kontaktkarate. Det foregår i Houlkærhallen, Viborg.