Ny Verdensmester og Viceverdensmester til Viborg Karate Skole

Påskens store internationale karatestævne i Stadionhallen – 15th Sabaki Challenge Spirit – VM i Ashihara Karate, gav både guld og sølv til lokale topkæmpere.

For 26 årige Daniel Neumann fra Viborg Karate Skole blev 9. deltagelse i Sabaki Challenge Spirit lykkens gang. Tidligere er det gennem årene blevet til 3 bronzemedaljer i hhv. 2003, 2007 og 2008. Men i år skulle det være, og viborgenseren strøg helt til tops med en imponerende VM titel foran en rumæner og to russere i letsværvægtsklassen under 80 kg, hvor 7 stillede til start.

Ligeledes kom også 19 årige Julius D. Bjerrekær fra samme klub på sejrspodiet. Det var 4. gang, den unge viborgenser var med, hvor det tidligere er blevet til 2 bronze i hhv. 2005 og 2007. Også for Julius var der denne gang tale om en fremgang, hvor han kæmpede sig til en fornem sølv- og dermed viceverdensmesterplads efter en russer, men foran en anden russer og en azerbaijaner. Det var i letvægt under 65 kg, hvor der var 9 deltagere.

Som i anden god og medrivende sport var marginalerne små, men såvel Daniel som Julius havde forberedt sig minutiøst med deltagelse i adskillige nationale og internationale turneringer i året forinden krydret med masser af hjemlig teknisk-, styrke- og konditræning i Viborg Karate Skole for at få marginalerne på deres side. Så kan der ikke gøres mere, og resten var op til den mentale opladning på dagen.

Udover de to medaljetagere havde Viborg Karate Skole 3 andre til start: Astrid Jensen samt debutanterne Ricard Grove og Julian D. Bjerrekær. De sluttede udenfor medaljerækkerne, men fik vundet over sig selv ved at tage udfordringen op om forberedelse og deltagelse i karate med fuld kontakt.

Det danske landshold var sammensat af i alt 15 kæmpere fra 7 klubber. Landsholdet sluttede samlet på 2. pladsen efter Rusland, men foran Rumænien i et stærkt felt, hvor 13 lande var med.

Fotos taget af Malthe Mogensen. Kan ses under stævnebilleder.