Daniel Neumann & Co til Polen

Viborg Karate Skoles kæmpere er nødt til at sprede kræfterne i weekenden, hvor der både er nationale og internationale mesterskaber i kontakt karate.

Lige siden Daniel Neumann tilbage i 2012 deltog i det store polske mesterskab, Warsaw Sabaki Challenge, med en 2. Plads i resultat, har Viborg kæmperen stræbt efter revanche. I 2013 kunne det ikke blive, da Daniel Neumann på tidspunktet for det polske mesterskab i stedet turnerede i Japan. Men nu skal det være. Dog falder udfordringen i Polen i år desværre sammen med Dansk Karate Unions DM i knock-down karate, som mod sædvanen er rykket en uge frem i kalenderen. Derfor har Daniel Neumann måttet priotere, og her er valget altså faldet på det internationale som led i forberedelserne til den helt store opgave i Tokyo i april.

Det betyder, at Daniel Neumann for andet år i træk ikke kommer til at forscare sin DM titel fra 2012. I 2013 var han som nævnt i Japan, og det år snuppede klubkammeraten Julian Bjerrekær til gengæld titlen i Daniels klasse -80 kg mellemvægt. Mere om det senere.

Med til Polen trækker Daniel Neumann en række af Viborg Karate Skoles kæmpere: Lise Møller, Thea Neumann, Søren Carlsen og Mohammad Zawari. Sidstnævnte debuterer ved den lejlighed for Viborg Karate Skole.

I Polen er der også juniorer klasse, og her har klubben fire med: Anastasiya Jepsen, Frederik Gade samt søskendeparret Ziko og Ayaka Humlesen. De to sidstnævnte får hermed deres første internationale optræden, mens såvel Anastasiya Jepsen og Frederik Gade er yderst rutinerede. Frederik Gade bliver her interessant at følge. Altid meget seriøst trænende, og på sin 16 års fødselsdag d. 7. Marts er han allerede 198 cm høj. Bogstaveligt talt et kæmpe talent.

Ved DM I knock-down på lørdag i Svendborg stiller Julian Bjerrekær op i med det mål at forsvare sin titel fra 2013. I 2012 blev det til danmarksmesterskab i -70 kg klassen, og sidste år tilsvarede DM men i -80 kg klassen.